Frankrijk

ADVENTURE JOINVILLE 2023 - 2 T/M 4 JUNI 2023

Een exclusieve all-inclusive off-road reis voor Polaris rijders. Ga mee op avontuur met jouw Polaris quad, of side-by-side!

In 2019 organiseerden we de eerste off-road reis naar Joinville in Frankrijk. Dit was zo’n succes dat we in 2020 meerdere off-road reizen hadden gepland. Helaas gooide het Corona-virus roet in het eten, maar in 2022 hebben we hier een fantastisch weekend gehad. In 2023 gaan we wel het off-road avontuur aan en wel in Joinville. Modder, diepe paden, uitdagende off-road terreinen en vergezichten wisselen elkaar af. Uitdagend rock-climben, afdalen en waterdoorwadingen doorkruisen in de heuvels van Joinville. Ook ondernemen we rustige en pittige stukken door de bossen. Polaris Adventure is geschikt voor beginnende en gevorderde quad- en side-by-side rijders.

Dankzij de succesvolle off-road reis in Joinville gaan we begin juni wederom naar de mooie heuvels van Noord-Frankrijk. De omgeving van Joinville staat garant voor een mooi en spectaculair off-road avontuur. Reeds jaren heeft 4WD Travel, de organiserende partner van Polaris Adventure, een uitstekende relatie met de lokale autoriteiten. Dit leidt ertoe dat we privéterreinen kunnen bezoeken, waar anderen geen toestemming voor krijgen. Ook als je een frequente bezoeker bent van deze regio, zul je op paden en/of terreinen terechtkomen, die je nog nooit hebt gereden.

Het wordt een actief weekendje weg, exclusief voor Polaris rijders. Lekker genieten van de omgeving, avontuurlijk, soms wat pittiger off-roaden en veel leren over alles wat met off-road rijden te maken heeft.

De omgeving van Joinville biedt alles wat een side-by-side of quad rijder zicht te wensen heeft. Een grote variatie aan routes en terreinen, hellingen, canyon-achtige afgronden en veel uitdagingen. De uitgestrektheid van het gebied zorgt ervoor dat we al snel kilometers van de dorpskern verwijderd zitten en je je midden in de natuur begeeft.

Deelname is alleen mogelijk met een geldig kenteken op het voertuig.

Polaris Adventure off-road reizen worden georganiseerd door 4WD Travel. Wij hebben ruim 32 jaar ervaring met het organiseren van all-inclusive 4x4 reizen en zijn grote liefhebbers van quads en side-by-sides. De professionele off-road gidsen bieden extra aandacht aan beginnende rijders en kunnen helpen technisch nog beter te leren off-roaden.

4WD Travel
Kon. Wilhelminaweg 441
3737 BE Groenekan
T. +31(0)346-213029
E. travel@4wdmagazine.nl I. www.4wdtravel.nl

Programma

VRIJDAG

14.00 – 15.00 uur
Ontvangst op La Forge de St. Marie. Hier worden de accommodaties toegewezen.

15.30 uur
Naar het instructie terrein Rouvrois. Hier gaan we off-road oefenen en wellicht eerder opgedane ervaringen in Nederland nog eens te herhalen. Daarna maken we een mooie tourtocht over het terrein.

18:00 uur
Terug naar La Forge de St. Marie.

20.00 uur
Gezamenlijk diner.

ZATERDAG

08.00 uur
Gezamenlijk ontbijt.

09.00 uur
Vertrek voor een mooie toertocht door de omgeving. Vergezichten worden afgewisseld door pittige stukken door de bossen. De lunch nemen we mee voor onderweg.

18.00 uur
Terug naar La Forge de St. Marie.

20.00 uur
Gezamenlijk diner.

21.00 uur
Voor de liefhebbers nachtrit (ovb).

ZONDAG

08.00 uur
Gezamenlijk ontbijt.

09.00 uur
Mooie route via Les Chemins Fer en La Petite Suisse naar het terrein in Montreuil.

13.30 uur
Afsluiting met lunch.

14.00 uur
Einde van het weekend.

Reisdata: 2 t/m 4 juni 2023

Reisleider: Marc de Wachter
Mobiel: +31(0)6-46031123

Prijs: € 585,- per persoon, op basis van 2 personen
per voertuig of 1 persoon op quad

Frankrijk

Alcohol in het verkeer
Het maximaal toegestane alcohol-promillage is 0,5. In Frankrijk moet sinds 1 juli 2012 een alcoholtest (éthylotest) in uw auto aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor Neder- landers die met de auto op vakantie gaan naar Frankrijk of door Frankrijk heenrijden.

Antiradarapparatuur
Het meenemen en/of gebruiken in de auto van anti-radarapparatuur is, ook voor buitenlanders, verboden.

Bijzonderheden
Het is verboden een voertuig langer dan zeven dagen op dezelfde plaats te laten staan.

Bijzonderheden bij het tanken
Creditcards worden bijna overal geaccep- teerd. Let op dat u de kaartcode ook weetIn joinville zijn diverse betaalautomaten

Brandblusser
Niet verplicht.

Gevarendriehoek
Ieder voertuig dat door pech een obstakel voor het verkeer kan worden, moet ‘s nachts of bij onvoldoende zicht gemarkeerd worden door een rode reflecterende driehoek op 30 m vanaf het voertuig.

Maximumsnelheid
Binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bouwde kom op tweebaanswegen 90 km/u en op wegen met gescheiden rijba- nen en 4 of meer rijstroken 110 km/u (100 bij regen). Op autosnelwegen 130 km/u (110 bij regen). De maximumsnelheid voor moto- ren tot 80 cc is buiten de bebouwde kom 75 km/u. De maximumsnelheid voor bromfiet- sen is overal 45 km/u.

Telefoneren in de auto
Bestuurders mogen tijdens het rijden slechts handsfree telefoneren.

Tol
Het grootste deel van de autsosnelwegen in Frankrijk bestaat uit tolwegen. De uitzonderingen zijn de trajecten in en rond de grote steden, Luxemburg-Nancy (A31), Bordeaux-Bayonne (N10), Vierzon-Brive (A20) en Clermont-Ferrand-Millau (A75).

Veiligheidsgordels
Zowel op de voor- als op de achterbank verplicht.

Verbandtrommel
Niet verplicht.

Voorrang
Op gelijkwaardige kruisingen binnen de bebouwde kom heeft al het verkeer van rechts voorrang, daarbuiten worden voor- rangswegen als zodanig aangegeven. Op rotondes die worden gemarkeerd met een driehoekig waarschuwingsbord met een witte ondergrond en een rode rand met daarop 3 pijlen die de rijrichting van de rotonde aangeven, moet het verkeer dat het plein nadert voorrrang verlenen aan het verkeer óp de rotonde. Op rotondes die niet van dit bord zijn voorzien geldt dat rechts voorrang heeft, m.a.w. het verkeer op de rotonde moet daar voorrang verlenen aan het verkeer dat de rotonde op komt. Op bergwegen en andere hellende wegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Zonodig moet het dalendevoertuig stoppen en terugrijden, tenzij het stijgende verkeer zich vlak bij een uitwijk- plaats bevindt. Om praktische redenen hebben in de praktijk zware voertuigen, zoals bussen, voorrang op lichtere voertuigen.

Covid-19
We volgen de restricties nauw en inlichten iedereen voor vertrek wat de regels zijn en welke documenten overhandigd moeten kunnen worden bij grens-passages

We hanteren als groep de standaardvuistregels als:

• Was je handen regelmatig

• Draag waar nodig een mondkapje

• Houdt 1,5m afstand.

• Ben je ziek vooraf blijf dan thuis.

• Wordt je ziek tijdens de reis meld dit gelijk.

• Regel beschermende middelen.

La Forge de St. Marie.
Adres: 52230 Thonnance-les-Moulins, Frankrijk
Telefoon: +33 3 25 94 42 00

Groene code

Ga alleen daar rijden waar dit is toegestaan. Maak uitsluitend gebruik van bestaande routes. Belangrijk is je vooraf te oriënteren (via landkaarten en/of informatie) op routes waar het (4x4) rijden toegestaan en mogelijk is. Wijk niet af van bestaande routes en ga beslist geen eigen routes creëren door van de bestaande routes af te gaan. Uw sporen zullen namelijk weer door anderen worden gevolgd, waardoor onnodige schade aan de natuur zal worden toegebracht.

Respecteer natuur en millieu. Wees extra voorzichtig en schenk extra aandacht aan wild met jongen. Voorkom schade aan jonge aanwas (bomen en planten). Let op brandgevaar. Laat geen vuil of afval achter in de natuur. Zorg dat uw auto vrij is van olie- en vetresten. Zorg bij reparaties te velde voor een vloeistofdichte ondergrond.

Respecteer de rechten van derden. Open geen hekken e.d. die kennelijk tot doel hebben om passanten te weren.

Respecteer de verkeersregels, verkeersborden, verkeerstek- ens en andere weggebruikers. Juist door het niet opvolgen van de basis verkeersregels ontstaan vaak irritaties van andere weggebruikers.

Geef geen aanleiding tot overlast aan: fietsers, wandelaars, ruiters, boeren en bewoners van de streek waar u doorheen rijdt. Geef, waar nodig, deze mensen extra ruimte of verminder uw snelheid. Pas uw snelheid aan, voorkom onnodige stofwolken of opspattend water en/of modder. Veroorzaak geen hinder (o.a. geluidshinder) voor anderen. Een vriendelijke groet tijdens het passeren doet veel goed